Vandaag publiceerde het NRC een artikel ‘Leven met Lyme of is het een andere ziekte’

In het artikel van het NRC werden gisteren ernstig zieke patienten zwart gemaakt en  langdurige antibiotica behandelingen en de Duitse testen afgekraakt en onderuit gehaald. Het is niet zo moeilijk te raden waarom ze op dit moment zo fanatiek zijn met de behandeling met langdurige antibiotica met complementaire middelen en andere testen en labs afkraken.

Het AMC, UMC en het Radboud zijn bezig met eigen testen, waaraan men veel geld kan gaan verdienen. Alle andere ervaren labs moet het veld ruimen.
Ook kraken ze graag succesvolle artsen af, omdat deze ILADS artsen patiënten wél beter kregen. Patiënten die opgegeven waren door het AMC en Radboud konden na een ILADS behandeling in het buitenland weer sporten en werken.
In plaats van dat Prof. Kullberg van het Radboud en Dr. Hovius van het AMC zich gaan verdiepen waarom deze patiënten wél genezen bij deze ILADS artsen, willen ze het wiel opnieuw zelf uitvinden.

“Op dit moment onderzoeken artsen van het Radboudumc, Amsterdam, UMC, RIVM en Gelreziekenhuizen de oorzaak van die aanhoudende ziekteverschijnselen” schreef het NRC.

Het feit dat er 293 wetenschappelijke artikelen zijn die aantonen dat de huidige CBO richtlijn, die deze reguliere artsen gebruiken, niet voldoet, is al een antwoord.
Er zijn minimaal 293 peer-reviewed studies die aantonen dat de borrelia-bacterie persisteert na deze korte reguliere kuur: http://www.lymebelgiebelgiqueprotest.be/menu/publicaties/293-peer-reviewed-studies/

Dr. Hovius denkt het ei van Columbus te hebben uitgevonden, hij doet nu onderzoek naar de co-infecties… want deze blijken van invloed te zijn op het ziek blijven na de reguliere aanpak. ILADS artsen behandelen al tientallen jaren de co-infecties mee. Ook zijn er allang testen in Duitsland en elders in de wereld voor de co-infecties.
Een klein kind kan begrijpen dat er in een teek meerdere bacteriën en virussen aanwezig zijn als ze zich vast hebben vastgebeten op slangen, ratten, herten en zwijnen, die tevens heerlijk liggen te wroeten in de modder.

Bart-Jan Kullberg, hoogleraar infectieziekten aan het Universitair Medisch Centrum Sint Radboud in Nijmegen en lid van de commissie die de nieuwe richtlijn toentertijd voorbereidde: “Destijds vond de commissie de onzekerheid over de behandeling zo groot dat ze besloot er maar helemaal niets over te schrijven. Daar is terecht kritiek op gekomen. Als je niet zeker bent over de juiste behandeling is het beter om dat gewoon maar op te schrijven.” Deze woorden had Kullberg beter kunnen herhalen in het interview met het NRC.

Over de reguliere testen zei Dr. Kullberg het volgende: “Gaven (de reguliere) laboratoriumtests van bloedmonsters en hersenvocht nu maar zekerheid. Maar, helaas, die tests zijn onbetrouwbaar en geven slechts in een zeer beperkt aantal gevallen absolute zekerheid. Er zijn veel fout-positieve en fout-negatieve uitslagen”. (bron verderop in dit artikel)

Toch blijven het Radboud en het AMC, die ons zogenaamde kenniscentrum moeten vertegenwoordigen hun kop in het zand steken en de ILADS artsen afkraken vanwege financiële belangen.

In het artikel sprak Dr. Kullberg over zijn ‘Please onderzoek’ en dat langdurige antibiotica niet zou helpen. In 2016 werd dit onderzoek uitgeroepen tot slechtste onderzoek in 2016. Het zeer misleidende onderzoek: https://lymeepidemie.wordpress.com/2017/01/20/please-onderzoek-uitgeroepen-tot-slechtste-onderzoek-in-2016/

-ILADS artsen geven een behandeling op maat, wat vereist is bij een multi-systeemziekte.
-ILADS artsen testen en behandelen al tientallen jaren de co-infecties.
-ILADS artsen behandelen de verschillende vormen (spirocheet, cystevorm, biofilm, granules en de celwandloze vorm) van de bacterie, als deze regulier niet worden behandeld knappen patiënten inderdaad niet op.
-Dr. Horowitz van ILADS over de 16 punten waar naar gekeken moet worden: https://www.youtube.com/watch?v=V5CGYBuRBX4

Het #NRC had beter de vele patienten wereldwijd kunnen interviewen die zijn opgeknapt door de langdurige antibiotica en ondersteunende middelen. 

Deze opgeknapte patienten voeren nu campagne en strijden voor een goede richtlijn: https://www.youtube.com/watch?v=u3NP2PhuS4s&t=6s

Ik wil graag afsluiten met de woorden van Prof. Kullberg zelf: “Als er geen duidelijke diagnose is en dus ook geen kant- en klare behandeling, krijgen veel reguliere dokters een gevoel van onmacht. Dat vertaalt zich in ergernis. De onmacht wordt geprojecteerd op de patiënt. Die wordt dan een zeur. Artsen horen dit mechanisme bij zichzelf te onderkennen. Zodra ze gaan roepen: u heeft geen klachten, het kan geen Lyme zijn, dan bluffen ze uit onmacht. Ten eerste kan er wel degelijk sprake zijn van Lyme, ook al is die diagnose moeilijk. Ten tweede neem je als arts je patiënt niet serieus. Die wordt dan terecht kwaad”.

(bron: http://www.trouw.nl/…/Twijfels-over-de-aanpak-van-Lyme.dhtml)

Het bewijs dat patiënten opknappen na een multisysteem-behandeling met langdurige antibiotica en ondersteunende middelen. Een aantal quotes van Lyme patienten:

Regulier kreeg ik allerlei misdiagnoses en hadden ze me opgegeven, ik zou nooit meer beter worden. Prof de Meirleir heeft me uit bed en uit de rolstoel gehaald. Na 1 jaar en 2 maanden behandelen begon ik vooruit te gaan en na 2 jaar stond ik weer in de sportschool. Nu 3 jaar later sta ik weer 3x per week op het voetbalveld en ben ik weer aan het werk. Ik ben 16 jaar ernstig ziek geweest. Zonder mijn ILADS arts had mijn lichaam het niet lang meer volgehouden. Ik ben de Prof. dankbaar dat ik mijn leven weer heb terug gekregen”

“Ik heb sinds 2010 klachten welke in rap tempo erger werden. Ik ben een jaar lang arbeidsongeschikt verklaard door de Arbodienst, waarvan een half jaar zelfs volledig arbeidsongeschikt. De Arbodienst wist van mijn behandeling bij mijn ILADS arts en adviseerde door te gaan met zijn behandeling. De Arbo arts had ook positieve ervaringen bij andere patiënten die na langlopende arbeidsongeschiktheid vooruitgang boekten dankzij hun behandeling bij de professor. Langzamerhand krijg ik mijn leven terug. Ik ben niet meer arbeidsongeschikt en volg naast mijn fulltime baan een deeltijdopleiding. Afgelopen winter heb ik mijn passie -snowboarden- weer kunnen beoefenen; iets wat ik 4 jaar geleden niet durfde te dromen”

“Door de behandeling van mijn ILADS arts ben ik flink vooruit gegaan en ben ik niet meer bed- of rolstoel gebonden. Ik ben mijn leven aan het oppakken en heb vertrouwen in een gezonde toekomst waar in ik volledig kan functioneren in de maatschappij”

“Ik heb het gevoel dat ik mijn leven teruggekregen heb dankzij zijn inzet en zijn kennis. Mijn dochter en zoon behandelt hij ook”

“Na 2,5 jaar behandeling bij mijn ILADS arts heb ik de antibiotica kunnen stoppen, dat was maart 2016. Vorig jaar heb ik deeltijds gewerkt en nu sinds augustus 4/5de

“Ik heb geen pijnklachten meer en hoef niet meer naar de fysio voor mijn pijn in de benen en rug. Ook heb ik bijna geen hoofdpijnen meer en buikpijn wat ik gemiddeld 5x per week had dankzij mijn ILADS arts”

“Ik heb een energie niveau bereikt dat overeenkomt met 60% van voor mijn ziekte. Ik kan weer een sociaal leven hebben, autonoom zijn voor het dagelijks leven, meerdere uren rijden, meerdere uren lezen. Mijn conditie is beter van dag tot dag.
Ik wil deze arts bijzonder bedanken omdat hij een van de weinigen ter wereld is die de ziekte erkent en een behandeling voorstelt die het leven beter marken”

“My daughter can organize her life according to her illness and finally live and not survive anymore. I also want to thank all the staff with who he works cause they are also doing a wonderful work”

“Stap voor stap ging ik vooruit, het was een lange weg maar begin dit jaar kon ik terug deeltijds gaan werken. Heerlijk weer terug in de maatschappij. De Prof. heeft mij nooit beloofd te genezen maar wel beloofd mijn leven weer leefbaar te maken. Wat niemand kon is hem gelukt !!!

“I was financially incapable of paying for my test so he didn’t asked any money for it. . I was before treatement a person who had to sleep 20h a day and could not take a shower alone during the 4 hours that I was awake. My ILADS doctor brought hope and inteligence back in my fight agains my illness. He give me pieces of my life back time afther time. I would never be enought gratfull for what this ILADS doctor does for people like us”

“Ook al ging ik lang achteruit en zag ik vaak het leven niet meer zitten. Na een jaar ziekteverlof te moeten nemen, kwam er in mei plots een serieuze ommezwaai: ik had weer energie, de pijn nam af en het belangrijkste, mijn “hoofd” werkte weer. Sinds juni terug aan het werk en dit zonder medicatie of pijnstillers. Eind oktober terug naar de professor om te horen of de behandeling stopgezet kan worden. Ik heb mijn leven terug

“Voor ik bij professor terecht kwam had ik mijn leven eigenlijk al opgegeven. Ik was 17, al jarenlang ziek en kon amper nog iets doen in het leven. Voor mij hoefde het niet meer, niemand kon een oorzaak van mijn lijden vinden. Dankzij de prof heb ik mijn leven terug

“Ik ben geen hoopje ellende meer zoals toen ik bij hem ten rade ging”

“Toen ze in Nederlandse ziekenhuizen niets konden vinden ben ik naar huis gestuurd. Kom over een jaar maar terug. Dit terwijl ik niet voor mijn baby kon zorgen of werken en bijna de hele dag in bed door moest brengen. Ik ben toen naar een ILADS arts gegaan voor behandeling. Na elke 3 maanden behandeling ging ik met sprongen vooruit. Na een jaar kon ik zelfs weer werken. En inmiddels werk ik 30 uur per week, onderneem ik sociale activiteiten en kan ik leuke dingen met mijn dochtertje en man doen. De behandeling is zwaar geweest, maar ik zit inmiddels weer op 75% van mijn kunnen”

“Ik kon met moeite op mijn benen staan, rechtop zitten of van de ene ruimte naar de andere lopen. Ik voelde me dag en nacht ontzettend slecht, zonder ophouden. Ik verdroeg maar weinig voedingsmiddelen meer. Vooral in de zomer had ik erge hartklachten. Dankzij de behandeling van mijn ILADS arts ben ik nu veel beter. Het pure overleven is nu voorbij

“Ik ben gestart met de behandeling bij mijn ILADS arts in mei 2015 na veelvuldige klachten en niemand in het regulaire circuit die mij kon helpen! Na dik twee jaar ben ik stabiel

“Geen enkele arts of behandeling heeft mij kunnen helpen, tot ik bij professor terecht kwam. Op mijn ziekst, moest ik van mijn bed naar de WC gedragen worden en buitenshuis had ik een rolstoel nodig. Sinds 5 jaar ben ik onder behandeling bij de professor en mijn gezondheid is duidelijk verbeterd. Ik ben niet meer bed- of huis gebonden. Ik heb al jaren niet meer in een rolstoel gezeten. Ik kan weer normaal lopen en deels meedraaien in de maatschappij. Ik studeer weer part-time”

“Reguliere hulp in Nederland, inclusief een opname in een revalidatiecentrum, hebben al die jaren niet mogen baten. Door mijn ILADS arts hoef ik niet meer bang te zijn om opnieuw in een donkere, stille kamer te belanden

Dokters die hun best doen om chronisch zieken te helpen moet worden gesteund ipv neergehaald! De Prof. blijft zoeken tot hij vindt, daarom verdient hij onze steun want door de rest worden wij als chronisch zieke niet gehoord en al zeker niet geholpen”

“Na 26 jaar shoppen in het reguliere circuit kwam ik bij een ILADS arts terecht. Ik heb erg veel vertrouwen in de professor, vind hem een kundig arts en ben er van overtuigd dat alles wat hij doet in het belang van zijn patiënten is. Ik hoop dat hij er nog heel lang voor ons zal zijn”

“Mijn ILADS arts heeft naar me geluisterd, mijn klachten onderzocht en een passende behandeling voorgesteld. Dankzij zijn behandeling begin ik stilaan mijn leven terug te krijgen

“Ik heb vijf jaar gezocht naar een diagnose omdat ik enorm vermoeid en extreme buikpijnen had. Overal waar ik kwam werd ik terug naar huis gestuurd omdat ze niet wisten wat ik had. In 2014 heeft mijn ILADS arts mij geholpen. Eindelijk wist een bekwame dokter wat ik wel had!!! Ik ben stabiel geworden na jarenlange achteruitgang. Stilaan begin ik mijn leven terug te krijgen”

Met onze dochter van 27 gaat het nu weer goed.”

“Dankzij de prof leef ik terug. En als ik eens een terugval heb, lapt de prof me iedere keer weer op waardoor de rolstoel nog steeds in een hoekje blijft staan

“Before I got sick, I was a health professional myself. I worked in a hospital and cared for sick people, both in-patients and out-patients. I worked in clinics, wards, departments, A&E, theatre, ICU, everywhere there were patients needing me. I thought this was the way to be a good health professional. But no, I learnt the hard way, I was wrong. When I myself got sick, everything changed, being a patient yourself, is so much different. I received nothing that I gave out so freely. No caring, no compassion, no diagnosis, no help, nothing. I was stunned, confused and anger. The very system and uniform that I was so proud of, had failed me. I felt naïve and foolish for working as I did. But now I know I was not wrong, it is how health care should work.  The work and treatment of the Professor at the clinic should be praised and commended, not attacked.
I have only a small handful of symptoms and issues now, and they don’t impact or impede my every-day life. The really bad days are few and far between, and much more tolerable when they do happen. I am making steps now to re-start life and re-enter the world. To be honest, I do not think I would be here today without it, and I was not ready to die. Without that help from the professor, nothing of my current situation would be possible. And I am eternally grateful for that.”

“I had quite severe symptoms before treatment but my ILADS doctor was able to find laboratory abnormalities that directed his treatment and the treatments helped considerably

Without this man, I can confidently say that I wouldn’t be here right now. I have gone from being housebound and unable to work or partake in any social or physical activity, to being a successful corporate English teacher working 6 days a week, in a stable new relationship and with a proactive social life. None of this would have been possible had it not been for my Ilads doctor. I literally owe him my entire existence

“While it is still early days in terms of my treatment and there are ups and downs, there has been some positive progress so I am very hopeful i will continue to improve as time goes on. I am very grateful to the Professor for all his help and hard work he does for all his patients to help us all get better

“I am a patient of Prof. De Meirleir, and have seen him regularly over the past three years. During that time, I have gone from being largely housebound and having chronic pain, to being healthy enough to undertake a pretty demanding MA program, and no longer having chronic pain or many of the other symptoms I had when I first began to see Prof. De Meirleir. These improvements have coincided with the treatments he has prescribed”

My ILADS doctor has dedicated his career to researching and treating thousands of patients and has been able to give many people their lives back. He is selfless and puts the needs of his patients above any career driven or financial gain. There are many examples of this in his practice, too many to list. For example he tirelessly runs a non profit organisation, charges patients a minimal fee to see him (70 euros compared to thousands to see a US ME physician) and he never enforces patients to buy supplements from specific websites. So the claim that he makes money from his patients is completely unfounded and untrue”

“I have personally travelled to see him despite being severely affected with ME for several years from the UK, where the treatments for ME/Post Lyme disorder are completely inappropriate and substandard. I am myself a healthcare professional, a hospital ward based clinical pharmacist with 7 years experience working in the NHS prior to getting ill in one of the top teaching hospitals in the U.K. I’m therefore not a lay person and I’m in a good position to be able to appreciate and have complete understanding and utmost respect for the Professor, his vast amounts of knowledge, clinical experience and his diagnostic and treatment approaches.
I have spoken to several of his patients and many feel the same as I do. The Professor offers so much to his patients and the research ME community alike. If there is any threat to his licence or clinical practice then then this would be an appalling decision which would substantially affect patient safety and care. Many patients have committed suicide due to the lack of care from the medical profession. The governments cannot risk this continuing to happen, it’s a disgrace and constitutes medical neglect and abuse. However many other clinicians in Europe have been in similar positions which in my view is purely a political one and never reflects their clinical abilities and the high level of patient care that they provide”

“I have been a patient of the professor for many years. I had no success with doctors in the UK in treating my many health issues. After visiting my ILADS doctor, he did tests and based on the results was able to offer me treatment. I have improved immensely since that time”

“I had heard online about my ILADS doctor as being one of the few doctors in Europe who understood the illness, and that he had helped countless numbers of people to improve their situation. I have now been under 6 months of treatment, and I can honestly say that going to see my ILADS doctor was the best decision I could have made. Whilst I am not completely cured, my functioning and general health is much improved as a direct result of the treatment – and I am confident that if I remain on this path then I may eventually see a total resolution of my symptoms. I am very concerned that if I was to stop treatment, I will return to my prior state. My ILADS doctor is a beacon of hope for his patients and I am unable to express in words my debt of gratitude”

“After 5 years of wandering around from hospital to hospital, in my country, Spain, I had finally found a doctor who understood me perfectly and who explained everything that was happening to me. I can only say that, thanks to the my ILADS doctor my life has changed a lot and I know that in the medium term, a better future awaits me”

“Dankzij de Prof. heb ik terug zicht op een beter en waardig leven. Drie jaar geleden was ik 20 uur per dag bedlegerig. Aangepaste individuele behandelingen geven langzaam maar zeker mijn levenskwaliteit terug”

“Before to see him, I haven’t found a doctor that could treat me. He diagnosed me with late stage Lyme and put me on antibiotics for some months. From the first month, I had been doing great and now even if I am not taking antibiotics anymore, I can be considered as someone in remission for 6 months or so“. My symptoms were : chronic fatigue, brain fog, joint, pelvic and heel pain.
My experience with him has been great so far, he always took time to explain and replied to all of my emails, even if I wasn’t living in Belgium”

“In 2014 werd ik van de een op de andere dag vreselijk ziek. Ik verdroeg geen licht, geluid en beweging. Ik had zo vreselijk veel pijn en alle andere 50 klachten die op de checklijst van de ziekte van lyme staan. Ik had hulp nodig om naar de wc te gaan of op een goede dag te kunnen douchen. Artsen bezoeken was een hel en alleen mogelijk in een rolstoel. Niemand wist wat ik had en de diagnose ziekte van lyme werd van tafel geveegd. Na 9 maanden strijden voor een diagnose kwam er uit een Duitse test eindelijk de bevestiging. In Nederland konden ze me niet helpen (geen tijd, geen zin en geen mogelijkheden) en weer 9 maanden verder kwam ik bij mijn ILADS arts terecht. Na een half jaar merkte ik al enorme verbetering. Ik kon weer kleine stukjes lopen en zelf zittend douchen. Nu 2 jaar later ben ik nog verder opgeknapt,  kan zelfstandig functioneren met nog de nodige ups and downs. Ik weet niet waar ik zonder hem geweest zou zijn,  maar ik verwacht 24/7 in mn donkere kamer. Ik heb mn leven weer wat terug dankzij hem!”

“Ik was tot ongeveer mijn 50ste erg sportief (soms tot 15 à 20 u sport per week), tot ik na een zware operatie niet meer recupereerde en de prof uiteindelijk Lyme vaststelde. Op dat moment kon ik nog nauwelijks meer dan wat slenteren, sliep heel slecht, had spijsverteringsstoornissen, enz. Gelukkig heb ik een thuis-job, want anders was werken onmogelijk geweest. De behandeling was zwaar, maar nu, enkele jaren later, heb ik terug de sport hervat en durf weer genieten van alles! Zonder mijn ILADS arts was dit onmogelijk geweest!”

Bron: https://succesverhalendemeirleir.wordpress.com/author/lymeepidemie/

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s